MENI
31.1.2008.

ДОМ НАРОДА ПАРЛАМЕНТА БИХ ВРАТИО НА ДОРАДУ ПРИЈЕДЛОГ ЗАКОНА О СПОРТУ БИХ (ОНАСА)



Дом народа Парламента БиХ вратио је данас надлежној парламентарној комисији на дораду Приједлог закона о спорту БиХ.
Уставноправна комисија овог дома оцијенила је негативним понуђени законски приједлог, образлажући то тврдњом "да би било тешко, готово немогуће, провести га у правни систем БиХ".
Усвојен је закључак да Комисија поново размотри понуђени приједлог овог закона и у року од десет дана Дому народа достави нови извјештај.


Усвојен је закључак да Комисија поново размотри понуђени приједлог овог закона и у року од десет дана Дому народа достави нови извјештај.
Министар цивилних послова БиХ Средоје Новић није био задовољан оваквом одлуком, наглашавајући да свако пролонгирање усвајања овог закона доводи у питање наступ бх. спортиста на међународним такмичењима, прије свега на предстојећим Олимпијским играма (ОИ) у Пекингу, будући да одлаже формирање агенције за антидопинг контролу БиХ.
Дом народа Парламента БиХ одбио је на сједници у Сарајеву сједници Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о јавним набавкама, као и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о порезу на додану вриједност, којим је било предвиђено увођење нулте порезне стопе на неке основне животне намирнице, ортопедска помагала, лијекове и неке друге производе, чији предлагач је био заступник Младен Иванић. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу