MENI
21.1.2008

DELEGACIJA PSBIH NA ZASJEDANJU PARLAMENTARNE SKUPŠTINE VIJEĆA EVROPE



Stalna delegacija Parlamentarne skupštine BiH pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, koju predvodi šef Delegacije Bakir Izetbegović učestvuje na prvom dijelu redovnog zasjedanja skupštine koje počinje danas u Strazburu. 
Za Bosnu i Hercegovinu posebno je interesantno da je na početku zasjedanja predviđen i izbor novog predsjednika, te potpredsjenika Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, za šta je kandidat zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda i član naše delegacije Mladen Ivanić.

Inače, osnovne teme petodnevnog zasjedanja skupštine su smjernice o pravima i odgovornostima opozicije u demokratskim parlamentima te rasprava o budućem statusu Kosova. Učesnici skupa bavit će se, između ostalog, i pitanjima vanjskih poslova PS Vijeća Evrope, globalnog zagrijavanja i ekološkim katastrofama, te prekograničnom saradnjom.
U okviru diskusija o Kosovu najavljenoj za utorak, te crnim listama Vijeća sigurnosti UN-a i Evropske unije, zakazanoj za srijedu svoja izlaganja imat će i članovi bosanskohercegovačke delagacije Mladen Ivanić i Milica Marković.  (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću