MENI
27.12.2007.

ZASTUPNICI PARLAMENTA BIH BI SUTRA TREBALI RAZMATRATI IMENOVANJE N. ŠPIRIĆA (ONASA)



U Sarajevu će sutra biti održana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH, na kojoj se očekuje razmatranje imenovanja Nikole Špirića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, nakon što je Predsjedništvo BiH danas donijelo odluku o njegovom imenovanju.
Kako je saopštio Parlament BiH, očekuje se da će druga tačka dnevnog reda sjednice biti izjašnjavanje o imenovanju Špirića, ali će konačan dnevni red sjednice biće utvrđen ujutro na sjednici Kolegija Zastupničkog doma u proširenom sastavu.
Prije sjednice Zastupničkog doma, u 9.30 sati će biti održana sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, na kojoj će biti razmatrana podobnost Špirića za obavljanje funkcije predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH.
Špirić je podnio ostavku nakon što je visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak u oktobru donio odluku o promjeni načina rada Vijeća ministara BiH.
Dnevnim redom predviđeno je i razmatranje Izvještaja komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH (zakon u drugom čitanju) i o Mišljenju Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost o Prijedlogu zakona o policijskoj strukturi u BiH, čiji predlagači su zastupnici Drago Kalabić i Branko Dokić.
Predviđeno je i davanje saglasnosti za ratifikaciju više međunarodnih sporazuma. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću