MENI
24.4.2015.

Predsjedateljica Povjerenstva za vanjske poslove Dušanka Majkić u studijskom posjetu Parlamentu Češke Republike


Predsjedateljica Povjerenstva za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dušanka Majkić boravit će od ponedjeljka, 27. travnja, u studijskom posjetu Parlamentu Češke Republike.

Zajedno sa kolegama predsjedateljima povjerenstava/odbora za vanjske poslove parlamenata Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Makedonije, gospođa Majkić će razgovarati sa predsjedateljem Povjerenstva za vanjsku politiku Zastupničkog doma Parlamenta Češke Karelom Schwarzenbergom, kao i sa zamjenikom predsjedatelja Povjerenstva za vanjsku politiku, obranu i sigurnost češkog Senata Zdenĕkom Brožom. Također, tijekom boravka u Češkoj Republici gospođu Majkić i njene kolege parlamentarce iz zemalja Jugoistočne Europe primit će i ministar vanjskih poslova Češke Lubomir Zaoralek, kao i zamjenik šefa češke diplomatije Ivo Šrámek.

Svi ovi susreti bit će prigoda za razmjenu stavova i mišljenja o pitanjima vanjske politike od zajedničkog interesa, kao i o regionalnoj suradnji i europskim integracijama zemalja Jugoistočne Europe.

Dvodnevni boravak u Pragu bit će iskorišten i za razmjenu informacija o suradnji između zemalja članica Višegradske skupine, kao i o modelu suradnje povjerenstava za vanjske poslove zemalja Jugoistočne Europe. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću