MENI
14.12.2007

U PONEDJELJAK NASTAVAK SJEDNICE PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTA BIH (ONASA)



Zastupnički dom Parlamenta BiH nastaviće u ponedjeljak, 17. decembra, sinoć prekinutu sjednicu, na kojoj će biti razmatrane preostale tačke ranije utvrđenog dnevnog reda.
Zastupnički dom sinoć je prekinuo dvodnevnu sjednicu, nakon što ni nakon višesatne rasprave nije okončao diskusiju o Izvještaju o radu i poslovanju Javnog radio-televizijskog (RTV) servisa BiH, s Izvještajem o radu Upravnog odbora, te o Izvještaju Ureda za reviziju institucija BiH o izvršenoj reviziji BHRT za 2005. i 2006. godinu, saopćio je Sektor za odnose s javnošću Parlamenta BiH.
Zastupnici su iznijeli niz primjedbi na rad Javnog RTV servisa BiH, koje su se, između ostalog, odnosile na nesređeno finansijsko poslovanje (prihodi, raspodjela RTV takse, uvid u naplatu i raspodjelu sredstava, problemi dugovanja između emitera).
Revizijom je utvrđeno da finansijski izvještaji BHRT za 2005. i 2006. godinu ne prikazuju realno i objektivno finansijski položaj i rezultate poslovanja, te da nisu u skladu s općeprihvaćenim računovodstvenim standardima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću