MENI
27.4.2015.

Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH na Cetinjskom parlamentarnom forumu


Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Bosne i Hercegovine Sifet Podžić, njegov zamjenik Borislav Bojić, član tog Povjerenstva Mario Karamatić i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović činit će izaslanstvo koja će Parlamentarnu skupštinu BiH predstavljati na ovogodišnjem Cetinjskom parlamentarnom forumu, koji će 28. i 29. travnja biti održan u Budvi.

Cetinjski parlamentarni forum, kojeg organizira Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore u suradnji sa Misijom OESS-a u Crnoj Gori, posvećen je pitanju ljudskih prava i rodne ravnopravnosti u sektoru sigurnosti i obrane. Sudionicima skupa u uvodnom dijelu, u ime organizatora i domaćina, obratit će se predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i ministarka obrane Crne Gore prof. dr Milica Pejanović – Đurišić, dok su obraćanja predsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Sifeta Podžića i parlamentarnog vojnog povjerenika Boška Šiljegovića predviđena u radu po sesijama.

Tijekom dvodnevnog skupa u Budvi, članovi izaslanstava parlamenata iz svih zemalja regiona raspravljat će o ljudskim pravima i osnovnim slobodama za pripadnike sigurnosnih i oružanih snaga, te o rodnoj ravnopravnosti i njenom utjecaju na upravljanje u oružanim snagama i u sektoru sigurnosti. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću