MENI
27.11.2007

SUTRA SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTA BIH (ONASA)



U Sarajevu će sutra biti održana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH, na kojoj bi, između ostalog, zastupnici trebali u drugom čitanju raspravljati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH i Prijedlogu zakona o internoj reviziji u institucijama BiH.
Dnevni redom predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Vijeću ministara BiH, čiji predlagač je zastupnik Drago Kalabić, te Prijedloga zakona o vinu, rakiji i drugim proizvodima od grožđa i vina.
Zastupnici bi se u prvom čitanju trebali izjasniti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici, kojeg je predložila Komisija za vanjsku trgovinu i carine, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH, kao i o Prijedlogu zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, čiji predlagač je zastupnik Ekrem Ajanović.
Uz Ajanovićev prijedlog, zastupnicima će biti dostavljeno i mišljenje Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku.
Između ostalog, Zastupnički dom trebao bi sutra razmatrati i Prijedlog zakona o policijskoj strukturi u BiH, čiji predlagači su zastupnici Drago Kalabić i Branko Dokić, Prijedlogu kodeksa ponašanja za zastupnike i delegate, te o Prijedlogu odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina BiH.
Iako je ranije, nezvanično, najavljivano da bi na sutrašnjoj sjednici moglo biti raspravljano i o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Zastupničkog doma, nepoznato je da li će se ovo pitanje naći na dnevnom redu, budući da je današnja sjednica Zajedničkog kolegija oba doma Parlamenta BiH okončana bez političke saglasnosti o predloženim izmjenama poslovničkih odredbi.
Rasprava o izmjenama i dopunama Poslovnika biće nastavljena sutra u 9.00 sati, do kada se o predloženim rješenjima treba izjasniti Ured visokog predstavnika (OHR) u BiH. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću