MENI
16.11.2007

SUSRETI DELEGACIJE PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH SA ZVANIČNICIMA ALBANIJE



Delegacija Parlamentarne skupštine BiH koja, u organizaciji NVO Centri civilnih inicijativa (CCI) u okviru regionalnog projekta ''Zakonodavstvo i građani'', učestvuje na regionalnom okruglom stolu "Izazovi integracije - turizam i ekonomska saradnja'' u Tirani imala je radne susrete sa predsjednicom albanskog Parlamenta Jozefinom Topalli, predsjednikom Odbora za evropske integracije Parlamenta Albanije Ilirom Mekom, albanskom ministricom za evropske integracije Majlindom Bregom te većim brojem drugih visokih zvaničnika ove prijateljske zemlje.

Dvije zemlje ali i ostali dio regije trebaju aktivno sarađivati na putu ka evroatlanskim integracijama, istaknuto je tokom ovih razgovora a posebna pažnja posvećena je ekonomskoj i trgovinskoj saradnji Albanije i Bosne i Hercegovine. U tom cilju istaknuta je potreba da se razmjena bitno poveća i tako što će komunikacije između dvije zemlje biti pospješene ukidanjem viznih barijera i otvaranjem ambasada u Sarajevu i Tirani.
Inače, Parlamentarnu skupštinu BiH u Albaniji predstavljaju Remzija Kadrić i Savo Erić, poslanici u Predstavničkom domu a u delegaciji Bosne i Hercegovine su i predstavnici entitetskih parlamenata i nevladinih organizacija u BiH. (kraj)

 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću