MENI
13.11.2007

SUTRA SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTA BIH (ONASA)



U Sarajevu će sutra biti održana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH na kojoj bi u drugom čitanju trebao biti razmatran Prijedlog zakona o sportu BiH.
Između ostalog, u drugom čitanju trebali bi biti razmatrani i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH i Prijedlog zakona o internoj reviziji u institucijama BiH, te dva prijedloga zakona o izmjenama Zakona o carinskoj tarifi, čiji predlagači su parlamentarna Komisija za vanjsku trgovinu i carine i Vijeće ministara BiH.
U drugom čitanju zastupnici će se izjasniti i o Prijedlog zakona o vinu, rakiji i drugim proizvodima od grožđa i vina.
Dnevnim redom predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH, Prijedloga zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, kojeg je predložio zastupnik Ekrem Ajanović, kao i Prijedloga zakona o policijskoj strukturi u BiH, uz mišljenje Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost.
Ovaj zakonski prijedlog u parlamentarnu proceduru uputili su zastupnici Drago Kalabić i Branko Dokić.
Zastupnički dom, između ostalog, trebao bi na sutrašnjoj sjednici, uz mišljenje Ustavno-pravne komisije, raspravljati i o Prijedlogu izmjena i dopuna Poslovnika o radu ovog doma, čiji predlagač je Milorad Živković, te o Prijedlogu kodeksa ponašanja za poslanike i delegate, čiji predlagač je Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću