MENI
9.11.2007.

ЧЛАНОВИ КОЛЕГИЈА ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА РАЗГОВАРАЛИ СА МИНИСТРОМ СПОЉНИХ ПОСЛОВА ЧЕШКЕ РЕПУБЛИКЕ



- Босна и Херцеговина представља један од приоритета спољне политике Републике Чешке, и због тога смо пружити сву нашу подршку и помоћ на вашем путу ка Европској унији. Истовремено не кријемо чињеницу да је испуњавање европских услова тежак процес и да Босна и Херцеговина мора убрзати свој прогрес, истакао је министар спољних послова Чешке Републике, г.Karel Scwarzenberg током разговора са члановима Колегија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, Милорадом Живковићем и Беризом Белкићем.

Министар Scwarzenberg додао је да је и Чешка својевремено имала тешке преговоре са Европском унијом али да све земље кандидати морају прихватити услове онакве какви су им постављени. Због тога Босна и Херцеговина мора направити додатне напоре за приближавање европским интеграцијама а паралелно с тим процесом пријатељске земље попут Чешке ће лобирати за ваш улазак у ЕУ, рекао је он.
Према ријечима предсједавајућег Представничког дома, Милорада Живковића односи двије земље у наредном периоду требали би бити ојачани најављеним конкретним иницијативама чешких инвеститора и јачањем економске сарадње. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу