MENI
9.11.2007

ČELNICI PARLAMENTA BIH DANAS ODLUČUJU O ODRŽAVANJU SJEDNICE 'DELEGATI - POSLANICI PITAJU, VIJEĆE MINISTARA ODGOVORA' (ONASA)



U Sarajevu će danas u 15.00 sati biti održana sjednica kolegija oba doma Parlamenta BiH, na kojoj će biti razmotreno pitanje održavanja posebne parlamentarne sjednice "Delegati - poslanici pitaju, Vijeće ministara BiH odgovora".
Pomenuta zajednička sjednica Zastupničkog i Doma naroda najavljena je za ponedjeljak, 12. novembra, a članovi kolegija danas trebaju odlučiti da li će ona biti održana, imajući u vidu da se aktuelno Vijeće ministara BiH nalazi u tehničkom mandatu, nakon što je predsjedavajući Nikola Špirić podnio ostavku na funkciju. 
U Sektoru za odnose s javnošću Parlamenta BiH potvrdili su Agenciji ONASA da će članovi kolegija oba doma Parlamenta BiH raspravljati o ovom pitanju danas poslije podne, te da će njihova sjednica biti zatvorena za javnost. 
Konačna odluka o tome da li će najavljena posebna sjednica Parlamenta BiH biti održana naknadno će biti dostavljena medijima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću