MENI
28.4.2015

Vanredna sjednica Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH - sjednica Predstavničkog doma zakazana za 13. maj


Kolegij Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održao je danas vanrednu sjednicu sa koje je javnosti uputio saopćenje sljedeće sadržine (slijedi tekst):

"Kolegij najoštrije osuđuje teroristički napad u Zvorniku i zahtijeva od agencija za sprovođenje zakona da što prije utvrde okolnosti pod kojim se taj gnusni događaj desio.

Od svih institucija Bosne i Hercegovine zahtijevamo da u skladu sa zakonskim ovlaštenjima poduzmu mjere kako se u budućnosti ovakvi i slični slučajevi ne bi dešavali.

Na zahtjev zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Mladena Bosića, Kolegij je odlučio da se održavanje sutrašnje sjednice Predstavničkog doma pomjeri za prvi naredni planirani termin - 13. maj 2015. godine te da prva tačka dnevnog reda te sjednice bude razmatranje informacije o terorističkom napadu u Zvorniku. S tim u vezi, od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine traži se da za sjednicu pripremi detaljnu informaciju.

Kolegij je danas izrazio saučešće porodici ubijenog policajca Dragana Đurića a povrijeđenim policajcima uputio želje za što brži oporavak." (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću