MENI
30.10.2007

KOLEGIJ PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTA BIH RAZMATRAO INICIJATIVU O SAZIVANJU VANREDNE SJEDNICE (ONASA)



Kolegij Zastupničkog doma Parlamenta BiH razmatrao je danas u Sarajevu inicijativu zastupnika Branka Dokića i delegata Mladena Ivanića o sazivanju vanredne sjednice oba doma Parlamenta BiH, na kojoj bi bilo  raspravljano o ukidanju bonskih ovlasti visokog predstavnika i preispitivanju zakona koje su nametnuli visoki predstavnici u BiH.
Dokić i Ivanić su ranije, predstavljajući sadržaj prijedlog, kazali da će prva incijativa biti upućena Vijeću za provedbu mira (PIC) u BiH, dok će druga inicijativa biti dostavljena Parlamentu BiH. 
Dopredsjedavajući Zastupničkog doma i član Kolegija Beriz Belkić izjavio je danas da je Kolegij prihvatio inicijativu, ali da, zbog ozbiljnosti njenog sadržaja, cijela stvar mora biti dogovorena s članovima Kolegija Doma naroda Parlamenta BiH. 
"Od predlagača inicijativa očekujemo dodatne smjernice i informacije na koji način misle da ta sjednica funkcionira. Potrebno je znati koji su to materijali kao osnova za raspravu čije ćemo informacije koristiti", kazao je on. 
Dodao je da će u međuvremenu biti potrebno pribaviti stav kolegija Doma naroda Parlamenta BiH, te pripremiti platformu za rad sjednice.
"Radi se o ozbiljnoj temi, koja zahtjeva i ozbiljnu pripremu", istakao je Belkić.
Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Ilija Filipović izjavio je danas za Agenciju ONASA kako smatra da Dokićeva i Ivanićeva inicijativa ne mogu biti predmet rasprave Parlamenta BiH, naglašavajući da je to, bar kada su u pitanju bonske ovlasti, ingerencija PIC-a. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću