MENI
28.4.2015.

Počeo Cetinjski parlamentarni forum posvećen stanju ljudskih prava i rodne ravnopravnosti u sektorima odbrane i sigurnosti



Na Cetinju je danas počeo sa radom dvodnevni Cetinjski parlamentarni forum, na kojem sudjeluju predstavnici odbora za obranu i sigurnost zemalja Jugoistočne Europe, među kojima i izaslanstvo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koju čine predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić, prvi zamjenik predsjedatelja Borislav Bojić, član Zajedničkog povjerenstva Mario Karamatić, kao i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović.

Nazočnim sudionicima Foruma, koji je posvećen raspravi o stanju ljudskih prava i rodne ravnopravnosti u sektoru sigurnosti i obrane u zemljama Jugoistočne Europe, u uvodnom dijelu u ime domaćina i organizatora obratio se predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić pozdravio je sudionike Foruma u ime Zajedničkog povjerenstva i PSBiH, posebno naglašavajući značaj regionalne suradnje parlamentarnih tijela koja nadziru sektor obrane i sigurnosti.

Govoreći o stanju ljudskih prava u sektoru obrane u BiH, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović u svom izlaganju osvrnuo se na pozitivne prakse i napore koji se čine na poboljšanju stanja ljudskih prava i temeljnih sloboda pripadnika Oružanih snaga BiH. S tim u svezi, posebno je akcentirao rješavanje pitanja koja se odnose na radno-pravni status pripadnika Oružanih snaga BiH, kao i bolje uvjete života i rada u jedinicama.

Inače, Cetinjski parlamentarni forum održava se u organizaciji Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Misije OESS u Crnoj Gori. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću