MENI
26.10.2007

DELEGACIJA PSBIH NA ROSE - ROTH SEMINARU U BEOGRADU



Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO, koju predvodi šef Delegacije i predsjedavajući Predstavničkog doma, dr. Milorad Živković učestvuje na ovogodišnjem 67. „Rose-Roth seminaru“ koji se, u organizaciji Parlamentarne skupštine NATO-a i Narodne Skupštine Republike Srbije održava u Beogradu.

Oficijelni naziv seminara je „Srbija i Evropa - Izazovi integracije“ a tokom dva radna dana razmatrane su veoma važne i aktuelne teme kao što su: „Zapadni Balkan i Evropa:Stabilnost kroz integracije“, „Kosovo: prema konačnom rješenju i da li je multietničko društvo moguće“, „Haški Tribunal -naslijeđe prošlosti“ i „Reforma odbrane u Srbiji“.
Članovi bh. Delegacije dr. Milorad Živković, poslanik Halid Genjac i delegat Ivo Miro Jović su diskutovali na ove teme sa parlamentarcima iz drugih zemalja članica Parlamentarne skupštine NATO-a, ali i sa uvodničarima kao što su ambasador Kai Eide, Steven Schook (UNMIK-Kosovo), Carla del Ponte, Rasim Ljajić, Dragan Šutanovac i Zdravko Ponoš, te sa nizom nezavisnih analitičara i drugih predstavnika međunarodnih organizacija.
Radna posjeta i učešće na ovom važnom međunarodnom skupu bila je i prilika za susret i dijaloge sa drugim parlamentarnim delegacijama ali i za posjetu Ambasadi BiH u Srbiji gdje je članovima bh. Delegacije prezentovano na kojim to aktuelnim pitanjima naša Ambasada radi i kakva je saradnja Republike Srbije i Bosne i Hercegovine na svim poljima i svim nivoima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću