MENI
26.10.2007.

САОПШТЕЊЕ МОМЧИЛА НОВАКОВИЋА, ПОСЛАНИКА У ПРЕДСТАВНИЧКОМ ДОМУ



Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Хецеговине, Момчило Новаковић издао је данас саопштење за медије које преносимо у цјелости:
"Поводом изјаве предсједавајућег Предсједништва БИХ Жељка Комшића, да би премијер Србије Војислав Коштуница требао да држи даље прсте од БиХ, јер би "могао добити и по прстима и по носу" - изражавам огорчење због коришћења недипломатског рјечника према сусједној држави, са којом половина Босне и Херцеговине има специјалне и паралелне односе и према држави која је гарант Дејтонског споразума и мира на овим просторима.

Трагично је да овакве недипломатске изјаве долазе од предсједавајућег Предсједништва БиХ, који би требало да креира вањску политику, а не да продукује дипломатске скандале са сусједним државама. Ово је доказ да у институцијама које су задужене за вањску политику има озбиљних проблема, што потврђује и катастрофално стање у нашој дипломатско - конзуларној мрежи.
Предсједавајући Предсједништва Жељко Комшић сигурно има проблема са сопственим идентитетом, јер његов избор није плод политичке воље хрватског народа, те због тога своје фрустације лијечи нападима на Србе и државу Србију.
У име дигнитета цијеле БиХ и Предсједништва којим тренутно предсједава, позивам га да коригује своје изјаве, а пријетње замјени цивилизованим начином дипломатске комуникације.", наводи се у саопштењу Момчила Новаковића. (крај)

                                               


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу