MENI
14.10.2007

SUTRA JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU ZAKONA O POLJOPRIVREDI, ISHRANI I RURALNOM RAZVOJU BIH (ONASA)



Komisija za vanjsku trgovinu i carine Zastupničkog doma Parlamenta BiH organizirat će sutra u Sarajevu javnu rasprava o Prijedlogu zakona o poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH, kojeg je predložilo Vijeća ministara BiH. 
Cilj ove rasprave je da se omogući učesnicima da iznesu stavove o Prijedlogu zakona, te zajednički utvrde nedostatke i probleme u primjeni ovog zakona, uključujući i eventualne prijedloge za njegovu izmjenu, saopćio je Sektor za odnose s javnošću Parlamenta BiH. 
Na javnu raspravi pozvani su predstavnici resornih ministarstava entiteta i Brčko Distrikta, predstavnici odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Parlamenta Federacije BiH i Narodne skupštine Republike Srpske (RS), Vanjskotrgovinske komore BiH i privrednih komora Federacije BiH i RS. 
Predviđeno je da u raspravi sudjeluju i poljoprivredni instituti i fakulteti, predsjednici Klubova Narodne skupštine RS, udruženja poljoprivrednika u BiH i RS, te proizvođača hrane, međunarodnih institucija i medija.   
Javna rasprava o Prijedlogu zakona o poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH bit će održana u zgradi institucija BiH sa početkom u 11.00 sati. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću