MENI
4.10.2007

USTAVNOPRAVNA KOMISIJA PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTA BIH O PRIJEDLOGU ZAKONA O SPORTU BIH (ONASA)



Ustavno-pravna komisija Zastupničkog doma Parlamenta BiH usvojila je na današnjoj sjednici u Sarajevu u drugom čitanju Prijedlog zakona o sportu BiH.
Nadležne komisije oba parlamentarna doma nedavno su o ovom zakonskom prijedlogu organizirale javnu raspravu, u čijem radu su učestvovali predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, te sportski radnici koji su uložili veliki broj amandmana radi poboljšanja Prijedloga zakona o sportu. 
"Stvar je samo formalno dovedena do kraja. S obzirom na strukturu usvojenih amandmana na Komisiji i na način glasanja u Parlamentu (entitetsko glasanje), mislim da nismo tako blizu donošenja zakona kako se to čini", kazao je Agenciji ONASA član Ustavno-pravne komisije Adem Huskić. 
On smatra da je za očekivati da Prijedlog zakona o sportu BiH "neće dobiti podršku poslanika iz Republike Srpske (RS)", budući da su u komisijskoj fazi, "uglavnom, usvojeni amandmani poslanika iz Federacije BiH". 
Huskić je naglasio da bi do konačnog rješenja u pogledu usvajanja ovog zakona bilo moguće doći "još jednim krugom usaglašavanja". 
Između ostalog, Ustavno-pravna komisija prihvatila je danas postojanje ustavno-pravnog osnova za Prijedlog zakona o Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija pritvora i drugih mjera, čiji predlagač je Vijeće ministara BiH, i za Prijedlog zakon o policijskoj strukturi u BiH, kojeg su predložili poslanici Branko Dokić i Drago Kalabić. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću