MENI
29.4.2015.

Predsjedatelja Kluba izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Ljilja Zovko razgovarala sa zamjenicom ravnatelja norveškog Instituta za istraživanje mira



 
Predsjedateljica Kluba delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ljilja Zovko razgovarala je danas u Sarajevu sa zamjenicom ravnatelja norveškog Instituta za istraživanje mira Inger Skjelsbæk i generalnom ravnateljicom Nansen dialogue Centra u Sarajevu Ljuljjetom Goranci Brkić o poziciji i pravima žena u postratnom razdoblju u Bosni i Hercegovini.

Gospođa Skjelsbæk, koja radi na istraživačkom projektu o poziciji žena u razdoblju tranzicije iz ratnog u razdoblje mira u više zemalja svijeta, interesirala se tijekom razgovora o pravima žena u BiH, kao i o perspektivi žena u političkom životu naše države.

Prenoseći pozitivna iskustva iz Parlamenta Federacije BiH, gdje je u proteklom mandatu aktivno sudjelovala u radu Kluba parlamentarki, gospođa Zovko ocijenila je da je pitanje rodne ravnopravnosti normativno dobro regulirana oblast.

Prema riječima predsjedateljice Kluba delegata hrvatskog naroda u Domu naroda PSBiH, ohrabruje činjenica da je Zastupnički dom PSBiH u ovom sazivu izabrano više od 20 posto žena.
Gospođa Zovko naglasila je da sve veći broj žena u BiH donosi odluku da se politički aktivira i dodala da je to dobro za BiH, budući da, kako je navela, žene u političkom životu pokazuju veću spremnost za postizanje kompromisa i konsenzusa. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću