MENI
5.9.2007

PREDSJEDAVAJUĆI FILIPOVIĆ RAZGOVARAO SA GRUPOM PRIJATELJSTVA NACIONALNE SKUPŠTINE KUVAJT



Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ilija Filipović primio je danas članove Grupe prijateljstva Kuvajt - BiH koja djeluje pod okriljem Nacionalne skupštine Kuvajta.

Izražavajući žaljenje zbog činjenice da su kontakti bosanskohercegovačkih i kuvajtskih parlamentaraca relativno rijetki, gospodin Filipović je naglasio da će već u ovom mjesecu i u Parlamentarnoj skupštini BiH otpočeti intenzivno formiranja grupa čiji će zadatak biti da njeguju dobre odnose sa prijateljskim državama cijelog svijeta ali i da će među prvim takvim grupama biti upravo grupa zadužena za saradnju za Kuvajtom. On je dodao da je vrijeme da se iskoriste brojne šanse za ekonomsku saradnju dvije zemlje obzirom da u Kuvajtu postoji i interes za značajnija ulaganja u BiH a da je jedan od načina da se partneri bolje upoznaju učešće kuvajtskih i naših privrednika na velikim sajmovima poput velikog privrednog okupljanja u Mostaru.

Šef Grupe prijateljstva Dr. Dalfallah Fdhail Abu Ramyah istakao je da posebna šansa leži u intenzivnijoj saradnji naše privrede sa velikim privatnim kuvajtskim kompanijama koje investiranjem u inostrantstvu ostvaruju profite koji su dva puta veći nego recimo profiti kuvajtske naftne industrije.

Inače, kuvajtska Grupa prijateljstva boravit će u našoj zemlji pet dana i ovom prilikom susrest će se sa brojnim predstavnicima političkog, javnog i vjerskog života Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću