MENI
5.5.2015

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na sjednici Odbora za industriju, istraživanje i energiju Evropskog parlamenta


Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Lovrinović i zamjenik predsjedavajućeg Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda PSBiH Sead Kadić činit će delegaciju PSBiH koje će 6. maja 2015. godine u Briselu učestvovati na sjednici Odbora za industriju, istraživanje i energiju Evropskog parlamenta.

Kako je najavljeno, učesnici će razmijeniti mišljenja o izazovima u izgradnji snažnije povezanog energetskog tržišta Evropske unije (EU), kao i o ključnoj ulozi EU u jačanju sigurnosti opskrbe i integriranja izvora energije. Također, razgovarat će se i o aktivnostima Energetske zajednice, koje će prisutnima prezentirati direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač.

BiH je članica Energetske zajednice od osnivanja te ogranizacije, čiji je cilj uspostavljanje evropskog energetskog tržišta i njegovo širenje ka zemljama Jugoistočne Evrope i ka drugim zainteresiranim zemljama. Uloga Energetske zajednice ključna je i u podršci i realizaciji važnih energetskih infrastrukturalnih projekata. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću