MENI
11.1.2007

NASTAVAK KONSTITUIRAJUĆE SJEDNICE PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BOSNE I HERCERGOVINE



Podsjećamo, nastavak Konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za mandatni period 2006.–2010. zakazan je za četvrtak u 11.01.2007. godine sa početkom u 10,00 sati (Bijela sala).

S obzirom da je sjednica prekinuta na 2. tački usvojenog dnevnog reda, na nastavku sjednice trebale bi se realizirati sljedeće tačke:

  1. Izbor predsjedavajućeg, prvog zamjenika predsjedavajućeg i drugog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma,
  2. Izbor članova Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

Intencija je da neposredno po okončanju konstituirajuće sjednice zasjeda novoformirana Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH kako bi njeni članovi razmotrili materijale u vezi s imenovanjem predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, ocijenili i utvrdili podobnost za obavljanje dužnosti predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i Predstavničkom domu dali preporuku za potvrđivanje imenovanog kandidata.

S obzirom na kašnjenje u konstituiranju vlasti, namjera je da se u četvrtak, 11. 01. 2007. godine, neposredno po dobijanju preporuke Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH održi i 2. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj bi se razmatrala Odluka Predsjedništva BiH o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, radi odobrenja imenovanja, u skladu s članom 142. Poslovnika Predstavničkog doma.

O terminu početka 2. sjednice kao i njenom dnevnom redu bit će odlučeno na kraju konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću