MENI
1.9.2016

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak primio u nastupnu posjetu ambasadora Grčke u Bosni i Hercegovini

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bariša Čolak primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Grčke u Bosni i Hercegovini Georgiosa Iliopoulosa.

Na sastanku se razgovaralo o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, te mogućnosti i potrebi unaprijeđenja saradnje na privrednom, trgovinskom i posebno kulturnom planu.

Istaknuvši kako je Grčka veliki zagovornik evropskog puta BiH, kao i čitave regije, ambasador Iliopoulos izrazio je nadu da će naša zemlja u budućnosti poduzeti konkretne korake kako bi ostvarila dalji napredak na svom evropskom putu.

Poželjevši dobrodošlicu ambasadoru Iliopoulosu, zamjenik predsjedavajućeg Čolak zahvalio se na podršci koju Grčka pruža BiH, te izrazio uvjerenje kako će po završetku lokalnih izbora Bosna i Hercegovina krenuti brže ka euroatlantskom putu.

Na kraju sastanka, istaknuta je neophodnost inteziviranja svake vrste saradnje koja može doprinijeti zbližavanju i prosperitetu obje zemalje", saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariše Čolaka. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću