MENI
12.5.2015.

Održana 2. sjednica Zajedničkog povjerenstva za europske integracije



Zajedničko povjerenstvo za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojilo je na 2. sjednici Izvješće o radu Vijeća ministara BiH za 2014. godinu, u dijelu koji se odnosi na europske integracije.

Zajedničko povjerenstvo ponovo je od Vijeća ministara BiH zatražilo da se poštuje Zaključak obaju domova PSBiH prema kome je, prigodom izrade sljedećeg godišnjeg izvješća, potrebno uraditi poseban dio koji se odnosi na proces europskih integracija BiH.

Usvojeno je Izvješće o radu Zajedničkog povjerenstva za europske integracije PSBiH za 2014. godinu, kao i Plan rada Zajedničkog povjerenstva za europske integracije PSBiH za 2015. godinu. 

Usvojeno je i Izvješće sa 10. sastanka Konferencije parlamentarnih povjerenstava za europske integracije parlamenata zemalja obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja Jugoistočne Europe (COSAP), koji je 10. i 11. ožujka ove godine održan u Beogradu.

Primljena je k znanju informacija u svezi sa pripremama za održavanje 17. interparlamentarnog sastanka Zajedničkog povjerenstva za europske integracije s Izaslanstvom Europskog parlamenta za odnose sa BiH i Kosovom, koji će biti održan 20. i 21. svibnja ove godine u Strazburu. 

Također je primljena k znanju i Informacija o pripremama za formiranje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Europske unije (EU) i BiH, što je obveza koja proističe nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH i EU. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću