MENI
12.5.2015

Održana 2. sjednica Zajedničke komisije za evropske integracije



Zajednička komisija za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojila je na 2. sjednici Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2014. godinu, u dijelu koji se odnosi na evropske integracije.

Zajednička komisija ponovo je od Vijeća ministara BiH zatražila da se poštuje Zaključak oba doma PSBiH prema kome je, prilikom izrade sljedećeg godišnjeg izvještaja, potrebno uraditi poseban dio koji se odnosi na proces evropskih integracija BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH za 2014. godinu, kao i Plan rada Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH za 2015. godinu.

Usvojen je i Izvještaj sa 10. sastanka Konferencije parlamentarnih komisija za evropske integracije parlamenata zemalja obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja Jugoistočne Evrope (COSAP), koji je 10. i 11. marta ove godine održan u Beogradu.

Primljena je k znanju informacija u vezi sa pripremama za održavanje 17. interparlamentarnog sastanka Zajedničke komisije za evropske integracije s 
Delegacijom Evropskog parlamenta za odnose sa BiH i Kosovom, koji će biti održan 20. i 21. maja ove godine u Strazburu.

Također je primljena k znanju i Informacija o pripremama za formiranje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije (EU) i BiH, što je obaveza koja proističe nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH i EU. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću