MENI
12.5.2015

Održana 5. sjednica Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije



Komisija za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 5. sjednici podržala je, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o carinskoj politici u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je podržala i dva amandmana koje je na tekst Prijedloga zakona o carinskoj politici u BiH predložio delegat Sead Kadić, jedan amandman čiji je predlagač delegat Mario Karamatić, a djelimično je prihvaćen i amandman koji je predložio delegat Nebojša Radmanović.

U skladu sa zaključkom usvojenim na 2. sjednici Doma naroda PSBiH, Komisija je razmatrala i Informaciju o problemima u poslovanju i funkcioniranju BHRT-a, čiji je sačinilac Upravni odbor BHRT-a. Nakon sveobuhvatne rasprave, Komisija je odlučila da do svoje naredne sjednice formira prijedlog zaključaka koji su proistekli iz rasprave o ovoj Informaciji na današnjoj sjednici, nakon čega će Domu naroda PSBiH dostaviti mišljenje o predmetnoj Informaciji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću