MENI
12.5.2015

Članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH učestvovali na zasjedanju Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran


Članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran (PSUzM) Diana Zelenika i Hazim Rančić učestvovali su na 11. plenarnom zasjedanju PSUzM, koje je 11. i 12. maja održano u Lisabonu.

Nakon uvodnih izlaganja i diskusija, na dvodnevnom zasjedanju PSUzM usvojene su preporuke u kojima je istaknuto da svaka država članica, kao i EU, trebaju poduzeti mjere s ciljem rješavanja pitanja migracija, azila, sigurnosnih prijetnji, poštivanja ljudskih prava, kao i otklanjanja uzroka koji dovode do humanitarnih kriza. Preporuke će biti proslijeđene Evropskoj uniji (EU) kao i šefovima i vladama država članica Unije za Mediteran.

Članovi Stalne delegacije PSBiH u PSUzM Diana Zelenika i Hazim Rančić učestvovali su i na sastanku Komiteta za politička pitanja, sigurnost i ljudska prava. Na sastanku su razmijenjena mišljenja u vezi sa problemima migracija, azila, sigurnosti i ljudskih prava u euromediteranskoj regiji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću