MENI
1.12.2015

Parlamentarna skupština Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) otvorila on – line konkurs za najbolji omladinski esej


Parlamentarna skupština Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) pokrenula je od 1. decembra 2015. godine regionalni on – line konkurs za najbolji omladinski esej na temu „Mladi ljudi iz Jugoistočne Evrope za prosperitet regije“.

Ovaj konkurs jedan je od događaja kojim će biti obilježena 20. godišnjica postojanja SEECP-a, koji je osnovan 1996. godine u Sofiji na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja regije. Pobjednici konkursa bit će nagrađeni na posebnoj svečanosti tokom godišnjeg zasjedanja PSSEECP-a u junu 2016. godine u Sofiji.

Konkurs za najbolji esej otvoren je za mlade ljude do 29 godina iz cijele Jugoistočne Evrope. Svi učesnici mogu se registrirati putem veb – stranice konkursa http://www.competition.rspcsee.org/ i na toj stranici podići svoje eseje do 31. marta 2016. godine. Eseji bi trebali biti napisani na engleskom jeziku.

Eseje će ocjenjivati međunarodni žiri, koji će biti formiran na osnovu prijedloga PSSEECP. Žiri će činiti ugledne javne ličnosti, univerzitetski profesori, novinari, kao i ličnosti uključene u aktivnosti mladih.

Konkurs se organizira u okviru bugarskog predsjedavanja PSSEECP-om, uz aktivnu podršku svih parlamenata zemalja članica PSSEECP-a.

Za sve informacije o ovom konkursu, učesnici se mogu obratiti Regionalnom sekretarijatu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi putem e-mail adrese [email protected]. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću