MENI
11.12.2015

Poslanik u Predstavničkom domu Safer Demirović u Beču na Parlamentarnom plenumu Energetske zajednice


Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safer Demirović učestvovat će na prvom sastanku Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice, koji će se održati 14. decembra u Beču.

Na ovom inauguralnom sastanku parlamentarci iz zemalja članica Energetske zajednice okupit će se kako bi, putem formiranja Parlamentarnog plenuma, učinili Energetsku zajednicu sposobnijom da ispuni svoje ciljeve, posebno kroz pojačanu parlamentarnu i političku podršku za provođenje pravnih propisa Energetske zajednice.

U Proceduralnom aktu o uspostavljanju Parlamentarnog plenuma, kojeg je 16. oktobra ove godine u Tirani usvojio Ministarsko vijeće Energetske zajednice, navodi se da bi okupljanje izabranih predstavnika parlamenata zemalja članica Energetske zajednice pomoglo rješavanju zajedničkih izazova, te dalo podršku izgradnji funkcionalnog panevropskog energetskog tržišta koje radi za dobrobit građana.

Kako su najavili organizatori, učesnici prvog sastanka Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice razmijenit će mišljenja o poslovniku o radu Parlamentarnog plenuma, a bit će im prezentiran plan rada Energetske zajednice i Parlamentarnog foruma Energetske zajednice za 2016. godinu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću