MENI
18.12.2015

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u PS Vijeća Evrope Senad Šepić posjetio Službu za poslove sa strancima i Imigracioni centar


Povodom obilježavanja 18. decembra, Međunarodnog dana migranata, predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Senad Šepić boravio je danas u radnoj posjeti Glavnom uredu Službe za poslove sa strancima i Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu.

Tokom sastanka sa zvaničnicima Službe i Imigracionog centra gospodin Šepić upoznao se sa stanjem i problemima u radu ovih institucija. Bilo je riječi o načinima angažiranja parlamentaraca u rješavanjima pitanja bitnih za uspješniji rad Službe za strance, kao i o eventualnim izazovima za našu zemlju u vezi sa aktuelnom krizom migranata i izbjeglica.

Domaćini su upoznali gospodina Šepića sa problematikom u oblasti ilegalnih, odnosno ekonomskih migracija, kao i sa akcionim planom za izgradnju još jednog imigracionog centra i sigurne kuće.

Gospodin Šepić rekao je da će tokom rasprave u Vijeću Evrope biti prezentirano stanje u Bosni i Hercegovini, te naglasio da će naša država tražiti dodatnu podršku za proširenje kapaciteta i osposobljavanje u ovoj oblasti. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću