MENI
22.12.2015

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i Zajedničke komisije za nadzor nad OSA razgovarali u Banjaluci sa članovima Odbora za sigurnost Narodne skupštine RS

 
Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine i Zajedničke komisije za nadzor nad Obavještajno – sigurnosnom agencijom (OBA) BiH razgovarali su danas u Banjaluci sa članovima Odbora za sigurnost Narodne skupštine Republike Srpske.

Zajednički sastanak koji je uslijedio nakon poziva predsjednika Odbora za sigurnost Narodne skupštine RS Milanka Mihajlice, protekao je u duhu međusobnog uvažavanja i razumijevanja. Učesnici sastanka zaključili su da je vrijeme u kom živimo pokazalo da zajedničke aktivnosti i saradnja, te dijalog i razmjena mišljenja nemaju alternative. S tim u vezi, na sastanku su dogovoreni modaliteti zajedničke saradnje u narednom periodu.

Sastanku u Banjaluci prisustvovali su predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić, zamjenik predsjedavajućeg Borislav Bojić, te članovi Zajedničke komisije Hanka Vajzović i Ognjen Tadić.

Zajedničku komisiju za nadzor nad OSA BiH predstavljali su predsjedavajući Zajedničke komisije Nikola Špirić, te članovi te Komisije Mirsad Mešić, Sredoje Nović, Damir Bećirović i Đorđo Krčmar.

U ime Odbora za sigurnost Narodne skupštine RS, osim gospodina Mihajlice, sastanku su prisustvovali i članovi tog Odbora Zoran Adžić, Ilija Tamindžija, Dragoljub Davidović i Dragan Galić.

U radu sastanka u Banjaluci učestvovao je i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću