MENI
4.1.2016

Predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava Borislav Bojić održao radno – konzultativni sastanak sa predstavnicima domaćih i međunarodnih organizacija


Predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borislav Bojić održao je danas radno – konzultativni sastanak sa predstavnicima domaćih i međunarodnih organizacija koji se bave ljudskim pravima.

Cilj sastanak bio je da se razmijene mišljenja o aktuelnom stanju u oblasti ljudskih prava u BiH, kao i o pripremi plana rada i aktivnosti Zajedničke komisije za 2016. godinu. Pri tome, predsjedavajući Zajedničke komisije Borislav Bojić iskoristio je priliku i zahvalio se predstavnicima domaćih i međunarodnih organizacija na veoma dobroj saradnji u protekloj godini.
Predstavnici domaćih i međunarodnih organizacija ukazali su predsjedavajućem Bojiću na određena pitanja i probleme iz oblasti ljudskih prava, te predložili konkretne načine zajedničkog rada s ciljem njihovog rješavanja u tekućoj godini.

Također, sagovornici su danas zajednički ocijenilii da je potrebna i veća saradnja svih nivoa vlasti u BiH kako bi pitanja iz oblasti ljudskih prava bila riješena na najbolji mogući način. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću