MENI
26.1.2016.

Предсједавајућа Представничког дома Борјана Кришто и предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић разговарали са представницима Народне скупштине Мађарске и Народне скупштине Француске



Предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Борјана Кришто и предсједавајући Дома народа ПСБиХ Огњен Тадић захвалили су данас у Сарајеву представницима Народне скупштине Мађарске и Народне скупштине Француске на проведеном Twinning пројекту под називом „Јачање улоге парламената у БиХ у контексту интеграција у Европску унију (ЕУ)“, који је успјешно окончан након двије године провођења под окриљем и уз финансијску подршку ЕУ. 

У разговору са замјеником предсједника Народне скупштине Мађарске Istvanom Jakabom и предсједавајућим Групе пријатељства за БиХ у Народној скупштини Француске Marcelom Rogemontom, којем су присуствовали замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламента Федерације БиХ Младен Бошковић и предсједник Скупштине Брчко дистрикта Ђорђа Којић, Кришто и Тадић оцијенили су овај Twinning пројекат успјешним, изражавајући увјерење да је његово провођење помогло успостављању боље сарадње и разумијевања између парламената у БиХ у процесу европских интеграција. 

Кришто и Тадић нагласили су да у Босни и Херцеговини постоји снажно политичко и институционално опредјељење да се настави и убрза провођење реформи на европском путу наше земље. Предсједавајући оба дома ПСБиХ такође су подвукли значај провођења Twinning пројекта за даљи развој добрих билатералних односа Босне и Херцеговине са Мађарском и Француском. 

Замјеник предсједника Народне скупштине Мађарске Istvan Jakab и предсједавајући Групе пријатељства за БиХ у Народној скупштини Француске Marcel Rogemont рекли су да ће њихове двије земље наставити да снажно подржавају европски пут БиХ, те нагласили да је интерес и Мађарске и Француске да се не заустави процес проширења ЕУ на све земље Западног Балкана. 

Званичници Народне скупштине Мађарске и Народне скупштине Француске истакли су да им је била част да буду кључни партнери у провођењу Twinning пројекта. Они су обећали да ће парламенти Мађарске и Француске наставити да развијају добре билатералне односе са ПСБиХ, посебно на плану економије и трговинске размјене, као и да ће наставити да пружају сваку врсту помоћи институцијама наше земље у процесу европских интеграција. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу