MENI
27.1.2016

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović učestvovali u radu 10. godišnje konferencije Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH i inspektora u Oružanim snagama BiH



Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović učestvovali su danas u Sarajevu u radu 10. godišnje konferencije Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH i inspektora u Oružanim snagama (OS) Bosne i Hercegovine. 
 
Podžić i Šiljegović obratili su se učesnicima konferencije, na kojoj su o aktivnostima Generalnog inspektorata OS BiH, stanju personala, profesionalizmu u radu, kao i o poštovanju zakona, pravilnika i uputstava koji su na snazi u sektoru odbrane govorili i ministarica odbrane BiH Marina Pendeš, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Ante Jeleč, generalni inspektor brigadni general Enes Husejnović, te komandanti komandi i jedinica OS BiH. 

Tokom skupa posebno se razgovaralo i o teškoćama u radu, percepciji uloge Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH, planovima izgradnje integriteta, kao i o borbi protiv korupcije u sektoru odbrane. Učesnici su izuzetno dobrom ocijenili saradnju subjekata sektora odbrane sa Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost BiH i Uredom parlamentarnog vojnog povjerenika BiH. S tim u vezi, naglašene su oblasti u kojima se u narednom periodu očekuju intenzivnije aktivnosti i saradnja, posebno prilikom rješavanja statusnih pitanja pripadnika OS BiH i dosljednije primjene postojećih zakonskih rješenja u ovoj oblasti. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću