MENI
28.1.2016.

Članovi Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava PSBiH posjetili Agenciju za zaštitu osobnih podataka u BiH



Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borislav Bojić, zamjenik predsjedatelja Halid Genjac i članovi Dragutin Rodić i Lazar Prodanović posjetili su danas, povodom Europskog dana zaštite osobnih podataka, Agenciju za zaštitu osobnih podataka u BiH. 
 
Tijekom razgovora sa ravnateljem Agencije Petrom Kovačevićem, članovi Zajedničkog povjerenstva upoznali su se s aktivnostima Agencije, te s njenim vodstvom razgovarali o poteškoćama u radu Agencije. 

Prema riječima Kovačevića, pravo na zaštitu osobnih podataka jedno je od osnovnih ljudskih prava. To pravo, naglasio je Kovačević, u BiH doživljava afirmaciju, ali se, bez obzira na tu činjenicu, i dalje treba raditi na unaprjeđenju sustava zaštite privatnosti. On je istaknuo da treba težiti donošenju kvalitetnijih zakonskih rješenja i procedura u oblasti zaštite osobnih podataka, čime će se, kako je dodao, ojačati demokratski kapacitet naše zemlje u pogledu zaštite ljudskih prava i vladavine prava. 

Članovi Zajedničkog povjerenstva izrazili su spremnost da podnesu inicijativu za izmjene poslovnika obaju domova PSBiH u dijelu koji se odnosi na to da svaki zakonski prijedlog koji sadrži elemente obrade i zaštite osobnih podataka treba sadržavati i mišljenje Agencije za zaštitu osobnih podataka u BiH. Prema njihovim riječima, na taj način u velikoj mjeri bila bi poboljšana zakonska rješenja kojima se regulira ova oblast, te bio unaprijeđen rad Agencije. 

Današnjem susretu nazočili su i zamjenik ravnatelja Agencije Ante Boras i pomoćnica ravnatelja Sektora za inspekcijski nadzor, prigovore i središnji registar Samira Čampara. (kraj)  

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću