MENI
5.2.2016

Predsjedavajuća Komisije za vanjske poslove Dušanka Majkić u Bugarskoj na konferenciji o demokratskoj sigurnosti zasnovanoj na evropskom jedinstvu i saradnji



Predsjedavajuća Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dušanka Majkić učestvovat će u radu Konferencije predsjedavajućih parlamentarnih komiteta za vanjske poslove država članica Vijeća Evrope, koja će se održati od 8. do 10. februara ove godine u Sofiji, Bugarska. 

Glavna tema Konferencije, koju, u okviru bugarskog predsjedavanja Komitetom ministara Vijeća Evrope, organizira Komitet za vanjske poslove Parlamenta Republike Bugarske, bit će „Demokratska sigurnost zasnovana na evropskom jedinstvu i saradnji“. 

Kako je predviđeno programom, učesnici Konferencije razgovarat će, u okviru četiri sesije, o izazovima i dilemama u vezi sa slobodom i sigurnošću u Evropi, o Šengenu i perpektivama zemalja Jugoistočne Evrope, o talasu migracija i strategiji upravljanja krizom koju taj talas izaziva, kao i o sigurnosnim izazovima migracione krize. (kraj)



PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću