MENI
5.2.2016

Održana 15. sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda



Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 15. sjednici utvrdila je usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, te podržala principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Utvrđena je usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, te podržani principi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač, također, Vijeće ministara BiH.

Ustavnopravna komisija utvrdila je usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, a nije podržala principe Prijedloga zakona o izmjeni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, kao Prijedloga zakona o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač delegat Sredoje Nović. 

Utvrđena je usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BIH za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Podržan je Izvještaj o radu Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH za period od 1.1.2015. do 31. 12. 2015.
Za narednu sjednicu odgođeno je razmatranje Orijentacionog radnog plana Ustavnopravne komisije Doma naroda za 2016. godinu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću