MENI
8.2.2016

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Šefik Džaferović razgovarao s ambasadorom Italije u BiH



Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Italije u Bosni i Hercegovini Ruggerom Corriasom o razvoju bilateralnih odnosa dvije države.

Ambasador Corrias informirao je gospodina Džaferovića o predstojećoj posjeti predsjedavajućeg Delegacije Parlamenta Italije u Parlamentarnoj skupštini Centralnoevropskoj inicijativi (CEI) senatora Lodovica Sonega našoj zemlji. S tim u vezi, ambasador Corrias poželio je Bosni i Hercegovini uspješno ovogodišnje predsjedavanje CEI-em, multilateralnom organizacijom u kojoj je naša zemlja punopravna članica od 1992. godine. Zahvaljujući se ambasadoru Corriasu, gospodin Džaferović izrazio je uvjerenje da će CEI, pod predsjedavanjem Bosne i Hercegovine, imati uspješan rad u ovoj godini. 

Tokom sastanka razgovaralo se i o finaliziranju aktivnosti u vezi sa potpisivanjem Protokola o parlamentarnoj saradnji između Italije i Bosne i Hercegovine. Gospodin Džaferović izrazio je zadovoljstvo što će uskoro doći do potpisivanja ovog Protokola, koji će, kako je rekao, stvoriti pretpostavke za unapređenje bilateralne saradnje dvije države i za snažniju saradnju parlamenata Italije i Bosne i Hercegovine.

Razgovaralo se i o evropskom putu Bosne i Hercegovine, s posebnim akcentom na predstojeće podnošenje aplikacije naše zemlje za članstvo u Evropsku uniju, a razmijenjene su informacije i mišljenja u vezi sa aktuelnim unutarnjim političkim pitanjima u Bosni i Hercegovini. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću