MENI
9.2.2016

Članovi Zajedničke komisije za ljudska prava posjetili Službu za poslove sa strancima



Predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borislav Bojić, zamjenik predsjedavajućeg Mario Karamatić i članovi Nermina Kapetanović te Sead Kadić posjetili su danas Službu za poslove sa strancima BiH. 

Tokom razgovora sa rukovodstvom Službe, sa direktorom Slobodanom Ujićem na čelu, članovi Zajedničke komisije upoznali su se s aktivnostima Službe za poslove sa strancima i poteškoćama s kojima se ta Služba susreće u radu. 

Prema riječima direktora Ujića, kada je riječ o ljudskim kapacitetima i materijalnim resursima, Služba može odgovoriti redovnim zadacima, ali će, kako je naveo, imati poteškoća ukoliko dođe do promjene kretanja rute izbjeglica, odnosno ako dođe do većeg priliva izbjeglica u BiH. 

Kako je gospodin Ujić pojasnio, kontinuirano se prati kretanje izbjeglica, posebno kad je riječ o ilegalnim prelascima granice. U tom segmentu direktor Ujić istaknuo je veoma dobru saradnju Službe za poslove sa strancima sa Graničnom policijom BiH i svim nadležnim agencijama. 

Članovi Zajedničke komisije izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada Službe za poslove sa strancima, te izrazili spremnost da, kroz određena zakonska rješenja, pruže dodatnu podršku i unaprijede rad Službe. (kraj)   

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću