MENI
18.2.2016

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić učestvuje u radu konferencije u organizaciji „George C. Marshall“ centra



Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić učestvuje u radu dvodnevne konferencije o stanju u regionima Srednjeg Istoka i Sjeverne Afrike i sigurnosnim izazovima u regionu Jugoistočne Evrope, koju je u Sarajevu, u saradnji s ambasadama Sjedinjenih Američkih Država i Savezne Republike Njemačke, organizirao Centar za evropske sigurnosne studije „George C. Marshall“.

Tokom konferencije razmatraju se brojne teme koje utječu na sigurnosnu situaciju u zemljama Jugoistočne Evrope. Učesnici konferencije apostrofirali su migrantsku krizu koja, kako je rečeno, ima utjecaja na sigurnosnu situaciju u cijeloj Evropi. S tim u vezi, brojni eksperti govorili su o mogućim odgovorima na aktuelne i buduće izazove migrantske krize.

Na konferenciji se razgovara i o prijetnjama nasilnog radikalizma i terorizma, o fenomenu stranih boraca i odgovoru država regiona na taj problem, kao i o ulozi civilnog društva u suprotstavljanju nasilnom ekstremizmu. 

Učešće predstavnika Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH na ovoj konferenciji dio je dugogodišnje saradnje koju ovo stalno radno tijelo Parlamentarne skupštine BiH ima sa „George C. Marshall“ centrom. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću