MENI
19.5.2015

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvuje u radu GOPAC-ove Međunarodne konferencije u Beogradu



Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i član Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Darko Babalj i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH i predsjedavajući Komisije za finansije i budžet ovog Doma Predrag Kožul, učestovat će u radu Međunarodne konferencije pod nazivom: „Transparentnost i odgovornost za djelotvoran nadzor“, koja se 21. i 22. maja ove godine održava u Beogradu.

Međunarodna konferencija, koja se održava u organizaciji Narodne skupštine Republike Srbije, srbijanskog ogranka Globalne organizacije parlamentaraca za borbu protiv korupcije (GOPAC) i Razvojnog programa Ujedinjenih naraoda (UNDP) u Srbiji, a uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), bit će posvećena jačanju svijesti o borbi protiv korupcije. Kako je programom planirano, posebna pažnja bit će obraćena na modalitete za povećanje transparentnosti i odgovornosti institucija vlasti, kao osnovnog principa rada parlamenata u vršenju funkcije demokratskog nadzora. 

Konferencija, na kojoj će učestvovati predstavnici relevantnih radnih tijela iz parlamenata Albanije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Moldavije i Makedonije, ima za cilj da uspostavi platformu za dalju saradnju između predstavnika ovih parlamenata u okviru GOPAC-a, što će omogućiti razmjenu dobrih praksi i koordinaciju daljih aktivnosti vezanih za promociju principa transparentnosti i odgovornog upravljanja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću