MENI
25.2.2016.

Предсједавајући Групе пријатељства за Сјеверну и Јужну Америку, Аустралију, Океанију и Јапан Дамир Арнаут разговарао са нерезидентним амбасасдором Новог Зеланда у БиХ


Предсједавајући Групе пријатељства Парламентарне скупштине БиХ за Сјеверну и Јужну Америку, Аустралију, Океанију и Јапан Дамир Арнаут сусрео се данас са нерезидентним амбасасдором Новог Зеланда у Босни и Херцеговини Patrickom Johnom Ratom.

Господин Арнаут упознао је госта са приоритетима у раду Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине и при томе истакао да је тренутно кључна преокупација парламентараца рад на испуњењу услова нужних за европске интеграције наше земље.

Амбасадор Rata нарочито се интересовао за дјеловање парламентарне Групе пријатељства при чему је изразио увјерење да ће она допринијети даљем јачању пријатељских односа између Босне и Херцеговине и Новог Зеланда и снажнијој међупарламентарној сарадњи. 

У оквиру разговора о могућностима сарадње двије земље, данас је актуализована потреба да Босна и Херцеговина постане учесник тзв "пројекта "Working holiday" (Радни празник). На тај начин створили би се услови да млади из наше земље буду у прилици да годину дана раде и путују по Новом Зеланду.

Јачању пријатељских везе између БиХ и Новог Зеланда значајно је допринијео рад Почасног конзулата БиХ у Aucklandu, истакнуто је данас. Међутим, господа Арнаут и Rata сагласили су се и да би било корисно и да почне дјеловати почасни конзулат Новог Зеланда у нашој земљи. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу