MENI
2.3.2016

Održana 7. sjednica Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije



Komisija za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije utvrdila je tekst Javnog konkursa za imenovanje direktora i dva zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Komisija je usvojila i obavještenje o Javnom konkursu za imenovanje direktora i dva zamjenika direktora Agencije, čiji će tekst biti objavljen u na internet - stranici Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), „Službenom glasniku BiH“, „Službenom glasniku Brčko distrikta“, te u troje visokotiražnih novina u BiH. Javni konkurs bit će otvoren 15 dana od dana njegove objave u „Službenom glasniku BiH“.

Komisija je podržala i prijedlog Povelje Globalne organizacije parlamentaraca za borbu protiv korupcije (GOPAC) u Parlamentarnoj skupštini BiH. Prijedlog Povelje bit će dalje dostavljen poslanicima i delegatima oba doma PSBiH koji će učestvovati u radu GOPAC ogranka u PSBiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću