MENI
3.3.2016.

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić razgovarao sa predsjedateljem Vojnog komiteta EU



Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić sastao se danas u Sarajevu sa predsjedateljem Vojnog komiteta Europske unije (EU) generalom Mikhailom Kostarakosom, s kojim je razgovarao o aktivnostima Zajedničkog povjerenstva na polju parlamentarnog nadzora u sektorima obrane i sigurnosti. 
 
Tijekom sastanka, kojem je nazočio i zapovjednik EUFOR-a u BiH general major Johann Luif, te generali Gunter Hofler, Lazslo Domjan i David Humar, razmijenjena su mišljenja o stanju u sektoru obrane i sigurnosti u BiH, procesu knjiženja perspektivne vojne imovine, kao i o izradi dokumenata „Pregled obrane“, i „Sigurnosna politika BiH“. 

Bilo je riječi i o procesu uništavanja viškova zastarjele streljiva i sigurnosnim izazovima s kojim se suočava Bosna i Hercegovina.
Predsjedatelj Vojnog komiteta EU general Mikhail Kostarakos izrazio je interesovanje za brojna pitanja iz domena rada Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH. 

Sugovornici su zajednički istaknuli značajan doprinos EUFOR-a u izgradnji kapaciteta i sposobnosti Oružanih snaga BiH, te izrazili opredjeljenje da zajednički rade na stvaranju preduvjeta i ispunjavanju standarda koji našu zemlju vode ka euroatlantskim integracijama. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću