MENI
9.3.2016

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović razgovarao sa zamjenikom generalnog direktora Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH



Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović razgovarao je danas za zamjenikom generalnog direktora Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) Marinkom Šimunovićem o pritužbi pripadnika 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne odbrane Oružanih snaga BiH zbog kršenja odredaba Ugovora potpisanog između BHDCA i Ministarstva odbrane BiH u svrhu davanja 24-satnog dežurstva Službe traganja i spašavanje (STS).

Kako je na sastanku istaknuto, prema navodima pripadnika 2. helikopterskog skvadrona Brigade, Ministarstvo odbrane BiH već godinama kasni sa isplatama zarađenih dnevnica, a evidentni su i problemi s opremanjem prostorija za dežurstvo STS, kao i pitanje ishrane. 

Prema riječima gospodina Šimunovića, BHDCA ima za cilj da se ostvare sve pretpostavke za realnu isplatu naknada pripadnicima 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane Oružanih snaga BiH, te očekuje da Ministarstvo odbrane BiH ispuni ugovorene obaveze. 

Parlamentarni vojni povjerenik BiH i zamjenik generalnog direktora BHDCA izrazili su nadu da će se novim Sporazumom između BHDCA i Ministarstva odbrane BiH u svrhu davanja 24-satnog dežurstva STS, koji je stupio na snagu 01. januara ove godine, u cjelosti riješiti ovaj problem. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću