MENI
10.3.2016

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto razgovarala s ambasadoricom NR Kine u BiH


"Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto susrela se danas u Sarajevu s ambasadoricom NR Kine u BiH Chen Bo.

Na sastanku je razgovarano o odnosima između dvije zemlje, političkim prilikama unutar Bosne i Hercegovine, nastupu kineskih privrednika na predstojećem sajmu u Mostaru, te o privrednim kretanjima u obje zemlje i daljoj saradnji na svim područjima.

Predsjedavajuća Krišto se zahvalila ambasadorici na pomoći koju je NR Kina pružila BiH u proteklom periodu te je izrazila želju za što bržim otklanjanjem svih prepreka koje stoje na putu stranim ulaganjima u našu zemlju.

Ovom prilikom je predsjedavajuća Krišto također kazala da podržava organiziranje foruma u NR Kini koji će biti fokusiran na reforme, razvoj, investicije i zapošljavanje te na budućnost kinesko-evropskih odnosa što je značajno i za BiH kao zemlju koja je u februaru predala aplikaciju te time napravila prvi korak ka članstvu u EU." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću