MENI
15.3.2016.

Održana 22. sjednice Povjerenstva za vanjske poslove



Povjerenstvo za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na svojoj 22. sjednici dalo je pozitivno mišljenje i predložilo Domu davanje suglasnosti za ratificiranje:
  • Protokola o suradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije, 
  • Okvirnog sporazuma o zajmu između Razvojne banke Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine LD 1836 (2014) – kredit za socijalni program stambenog zbrinjavanja u BiH, u Republici Srpskoj, koji provodi Investiciono - razvojna banka Republike Srpske (IRBRS). 
Povjerenstvo je odgodilo davanje mišljenja o suglasnosti za ratifikaciju Protokola o prekograničnom nadzoru između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore.

Usvojen je Orijentacioni radni plan Povjerenstva za vanjske poslove za 2016. godinu.

Povjerenstvo je primilo k znanju:

  • Informaciju sa sastanka veleposlanika BiH u Poljskoj sa ravnateljem Biroa za međunarodne poslove u Sejmu Republike Poljske Bogdanom Janowskim, 
  • Informaciju o susretu veleposlanice BiH u Republici Italiji s predsjednikom Povjerenstva za vanjsku politiku Senata Republike Italije,
  • Dopis iz Veleposlanstva Ukrajine u Bosni i Hercegovini s tekstom obraćanja Verhovne Rade Ukrajine parlamentima stranih država, te
  • Informaciju o sastanku veleposlanika Željka Janjetovića s članovima Parlamentarne skupine za BiH u Bundestagu, SR Njemačka.
Povjerenstvo je donijelo i odluku o sudjelovanju zamjenice predsjedateljice Povjerenstva za vanjske poslove Nermine Kapetanović na Globalnoj konferenciji Parlamentarne mreže za Svjetsku banku i Međunarodni monetarni fond u Washingtonu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću