MENI
16.3.2016

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić razgovarao s ambasadorom Egipta



Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić razgovarao je danas s ambasadorom Egipta u našoj zemlji Yasserom El-Atawijem.

Gospodion Tadić interesirao se za aktuelni trenutak Egipta nakon prošlogodišnjih izbora i uspostavljanja novog saziva egipatskog Parlamenta poželivši narodu ove prijateljske zemlje da uživa u punom demokratskom razvoju na političkom i ekonomskom planu. Pri tome je istaknuo da u Bosni i Hercegovini djeluje vrlo aktivno Vijeće ministara koje je vrlo otvoreno za svaki vid saradnje i pozvao egipatske zvaničnike i privrednike da zbog strukturalnih specifičnosti naše zemlje razvijaju odnose i sa entitetima koji čine BiH, Republikom Srpskom i Federacijom BiH. Pri tome će, kako je dodao, Dom naroda i Parlamentarna skupština BiH učiniti u svom domenu sve da ubrzaju pozitivne procese i istovremeno pospješe saradnju sa novouspostavljenim egipatskim Parlamentom.

Ambasador El-Atawi pozdravio je reformski put Bosne i Hercegovine i napore koji se čine s ciljem budućeg članstva naše zemlje u Evropskoj uniji. Istovremeno, on je iskazao želju da i Egipat u okviru svojih mogućnosti da doprinos ispunjenju refomskih ciljeva. (kraj) 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću