MENI
17.3.2016

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić učestvovao na konferenciji o radu Granične policije BiH


Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine Sifet Podžić učestvovao je danas u Mostaru u radu konferencije pod nazivom „Granična policija Bosne i Hercegovine na putu reforme javne uprave“. 

U obraćanju učesnicima konferencije, čiji je pokrovitelj Savezna policija SR Njemačke i koja je održana u okviru bilateralnog dogovora i saradnje BiH i SR Njemačke na provođenju zajedničkog okvirnog plana za razvoj i modernizaciju uprave Granične policije BiH, predsjedavajući Podžić posebno se osvrnuo na značaj Granične policije BiH u jačanju sigurnosti građana. Naglašavajući postojanje uspješne saradnje Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i Granične policije BiH, gospodin Podžić ocijenio je da se Granična policija BiH svrstava u red uspješnih policijskih agencija u BiH, kao i u cijelom regionu.

Uvodna izlaganja na konferenciji imali su direktor Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić i ambasador SR Njemačke u našoj zemlji Christian Hellbach, a o brojnim aspektima rada Granične policije BiH, te o sigurnosnim izazovima s kojim se ta policijska agencija suočava govorili su predstavnici Granične policije BiH, kao i predstavnici međunarodnih organizacija koje neposredno sarađuju sa Graničnom policijom BiH. 

Tokom konferencije bilo je riječi i o potrebi dalje modernizacije Granične policije BiH, posebno u pogledu instaliranja moderne infrastrukture na graničnim prijelazima, kao i u pogledu dogradnje integralnog sistema graničnih provjera. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću