MENI
18.3.2016

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini PSSEECP-a Hanka Vajzović u Briselu na sastanku Delegacije PSSEECP-a i Komiteta za vanjske poslove Evropskog parlamenta



Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Hanka Vajzović učestvovat će na sastanku Delegacije PSSEECP-a sa članovima Komiteta za vanjske poslove Evropskog parlamenta, koji će se 21. marta ove godine održati u Briselu. 

Predviđeno je da Delegacija PSSEECP-a, koju će predvoditi predsjednica Narodne skupštine Bugarske Tsetska Tsacheva, sa članovima Komiteta za vanjske poslove Evropskog parlamenta razmijeni mišljenja o parlamentarnoj saradnji i o situaciji u regionu Jugoistočne Evrope. 

Tokom ovog sastanka bit će riječi i o tekstu Nacrta sporazuma o saradnji između PSSEECP-a i Evropskog parlamenta, kojim će se institucionalizirati saradnja dva parlamenta s ciljem uspostavljanja značajne i efikasne podrške ubrzanju procesa evropskih integracija država Jugoistočne Evrope i usklađivanju njihovog zakonodavstva s pravnom stečevinom Evropske unije. 

Sporazum o saradnji između PSSEECP-a i Evropskog parlamenta trebalo bi da bude zaključen sredinom ove godine, u kojoj Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi obilježava dvije decenije postojanja i rada. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću